Kadopartners


Super trots zijn wij op onze kadopartners. Deze leuke mensen bedenken en creëren (vaak zelf) hun prachtige bijzondere items. Vol passie met oog voor vorm, omgeving, duurzaamheid en sociale betrokkenheid of met een bijzonder verhaal. Hier worden wij zo blij van, wij hopen jullie ook ;-)! De kadopartners zijn met zorg geselecteerd. Kadotikker vindt de mens en zijn omgeving belangrijk. Als bedrijven zo duurzaam mogelijk ondernemen, maakt de consument automatisch betere keuzes. Dat is bij Kadotikker het geval, de kado’s die wij aanbieden, zijn het beste of een beter alternatief. De kado's zijn zoveel mogelijk in Nederland of binnen Europa gemaakt. Komen de grondstoffen van ver, dan is dat met een duurzaam oog voor mens en natuur.

'BabyBund' Certificaat
Spaarpot Lucas
Kindrebel
Kartonnen hobbelpaard
Mooie momenten pot
Bucketlist boek voor ouders
Knijn©
Kop op!
Bibs spenen

'BabyBund' Certificaat

Bijzonder om te geven en heel mooi om te krijgen. Een ‘BabyBund’ Certificaat. Speciaal voor de pasgeborene wordt er in Kuku, Kenia door de plaatselijke bewoners, de Masai, een bund met de schep gegraven. Voor dat graven, krijgen de plaatselijke boeren betaald en hebben daardoor een inkomen. Een bund is een halve maan, waarin water blijft staan als het regent. Zonder zo’n bund zou het water over de droge en kale vlaktes wegspoelen. Het regenwater wordt nu tijdelijk in de bund bewaard, zodat het de kans krijgt om in de bodem te trekken. De zaden die nog in de aarde verborgen zitten, beginnen weer te groeien en zo vergroenen de bunds en de ruimtes ertussen. Hierdoor koelt de aarde af, is er een grotere kans op regen en is de grond weer bruikbaar voor de Masai. Fantastisch toch? Wij hopen dat er een hele generatie opgroeit die bij de geboorte een 'BabyBund' heeft gekregen. Een groene toekomst voor een nieuwe generatie!

In Kenia heeft men te maken met twee regenseizoenen. Dan kan er niet worden gegraven. De verkochte bunds worden altijd gegraven, maar zullen (afhankelijk van het seizoen) soms wat later worden uitgegraven. Klik hier voor de laatste stand van zaken over de 'BabyBunds'.

Kadotikker is trotse supporter van Justdiggit.org, een stichting die een bijdrage levert om de aarde af te koelen. Wij hebben het 'BabyBund' Certificaat bedacht om zo Justdiggit met hun goede werk te steunen. Wij leveren dit certificaat natuurlijk geheel op non-profit basis. De kosten van het certificaat neemt kadotikker voor haar rekening. Het hele bedrag van de bund gaat naar Justdiggit. Bijzonder is dat het certificaat geprint is op papier dat gemaakt van landbouwafval, volledig composteerbaar! Meer weten? Kijk op www.justdiggit.org en #coolingdowntheplanet


Lucas spaarpot

De prachtige porseleinen Lucas spaarpot. Deze wilden we zo ontzettend graag als kado aanbieden. We hebben staan springen van enthousiasme, jihaaaaaaaaa zo blij waren we, toen we hoorden dat Hella het goed vond om de spaarpot op Kadotikker.nl aan te bieden. We hebben allemaal top kado’s, maar deze staat stiekem voor ons op nummer 1. Zeg nou zelf, dit is toch een spaarpot met de WAUW-factor, een prachtig ontwerp van keramist Hella Duijs uit Nijmegen. Hella maakt ook heel veel mooie vazen, ze vernoemt deze allemaal naar vrouwen die haar dierbaar zijn. Toen haar zoontje Lucas geboren werd, heeft ze de spaarpot bedacht en vernoemd naar hem. Porselein is een duurzaam materiaal, en we weten zeker dat deze porseleinen spaarpot vele generaties meegaat. Hoe leuk is het als de baby die dit nu kado krijgt, dit later als opa of oma kado kan doen aan zijn of haar kleinkind. We hopen het mee te maken! Tip: volg Hella op haar instagram!

helladuijs.nl


Kindrebel

Nog zo’n mooi concept dit keer van Anne uit Amsterdam. Na de geboorte van haar zoontje Sol ontdekte ze hoe graag ze hem mooie verhalen wilde vertellen; "Liefdevolle verhalen over een mooie wereld, waar respect, vriendelijkheid en jezelf mogen zijn centraal staat." Anne realiseert zich dat ze ongelofelijk gelukkig wordt van het vertellen van deze liefdevolle verhalen, maar dan wel met een creatieve en speelse twist. Bij Kind Rebel kies je geen shirt of knuffel op basis van design, maar op basis van een liefdevol verhaal dat jij wilt doorgeven. Het eerste verhaal is geïnspireerd op Frida Kahlo, met als thema 'jezelf mogen zijn'. Het tweede verhaal is geïnspireerd op Martin Luther King met als thema 'respect'. Het derde verhaal is geïnspireerd op Gandhi met als thema 'vriendelijkheid'. De drie verhalen achter deze shirts en knuffels zijn te lezen in het bijbehorende Kind Rebel boek: Be yourself, Be respectful, Be kind. Welk verhaal wil jij meegeven aan de pasgeborene? Kadotikker vindt het idee achter de knuffels heel bijzonder. Geen enkele knuffel is namelijk hetzelfde qua vorm. Net zoals wij mensen, ook allemaal anders. Mooi!

kindrebel.nl


Kartonnen hobbelpaard

Zo bijzonder, dit super leuke kartonnen hobbelpaard voor de duurzame ruiter! Dit hobbelpaard is 100% circulair en het wordt gemaakt van oude kartonnen festival tenten en krijgt zo een tweede leven. Let op: door het hergebruik kan het hobbelpaard sporen van creativiteit van festivalgangers bevatten! Nu in coronatijd worden wellicht ongebruikte festivaltenten omgebouwd tot speelgoed. Het paard is van heel stevig karton en kan nog lang mee. Is het uiteindelijk echt versleten, kan het gewoon bij het oud papier. Een creatieve tip: het hobbelpaard kan geverfd worden of met stoepkrijt of stiften worden ingekleurd!

kartent.com


Mooie momenten pot

Een ander populair kado is de mooie momenten pot. Gemaakt en bedacht door Bianca. Bianca is moeder van een leuke dochter. Ze houdt ervan om kleine momenten groot maken; om stil te staan bij juist die kleine, onopvallende momenten waar we soms zo snel aan voorbij lopen, maar die ons juist een blij gevoel geven. Het moment dat je kindje voor het eerst zichzelf omdraait en ‘papa’ of ‘mama’ zegt. Gedurende zo’n eerste jaar met een baby zijn er talloze momenten om te koesteren. Zelfs als het even niet zo lekker gaat. Dan zijn er toch altijd kleine, waardevolle momenten die er toe doen. Stop ze in de pot en kijk er na een jaar nog eens na. Tip: stop ook wat foto’s in de pot! Hoe leuk is het om de ‘pot’ te bewaren en later kado te geven aan je kind als hij/zij het huis uit gaat!

De pot is gemaakt van glas en wist je dat de bedrukking op het papier het FSC keurmerk heeft? Door FSC (Forest Stewardship Council) draagt kadotikker direct bij aan een gezonde leefomgeving voor mens en dier wereldwijd. Zwart-wit drukwerk is veel milieuvriendelijker dan drukwerk in kleur.

mooiemomentenpot.com


Bucketlist boek voor ouders

Spring hand in hand over de golven, voorspel elkaars toekomst, ga samen in de draaimolen of verzin een nieuwe feestdag! Dit is een super leuk boek voor het gezin om mee aan de slag te gaan. In dit boek staan 250 gekke, grappige, unieke, maar soms ook serieuze opdrachten die je samen gedaan moet hebben. Een aanrader om op deze manier samen mooie ­herinneringen te maken. Heel leuk om als kraamkado te geven en te krijgen. Het gezin zal samen leuke momenten beleven die ze hun leven lang zullen herinneren. Met dit boek geef je qualitime kado! Dit boek bewaar je voor altijd!

In 2015 schreef Eilise de Rijck haar eerste boek. Het Bucketlist Boek bleek algauw een bestseller. Elise is moeder van een dochter. Zij neemt zichzelf niet te serieus en ze hoopt dat jij dat ook niet doet met haar boeken. Ook Elise is de moeite waard om te gaan volgen op insta!


Knijn

Ook super trots zijn wij op de prachtige knuffels Knijn©. Het is een heel mooi ontwerp in éénvoud en heeft een hoog knuffelgehalte. De knuffels en zijn bedacht en gemaakt door Ma-ciel (spreek uit: Ma-sjel). Ma-ciel is moeder van 3 jongens. Ze is creatief, eigenzinnig, een tikkeltje ongeduldig, gevoelig en compassievol. Ma-ciel is een écht familiemens en haar gezin komt altijd op de eerste plaats. Ze maakt alles vanuit haar huis, wat zorgt voor een lagere footprint. Verder is ze dol op mooie stoffen en dat kun je zien aan haar prachtige producten. De stoffen die ze gebruikt zijn allemaal OEKO-Tex gecertificeerd. OEKO-Tex is een wereldwijd test- en certificeringssysteem voor textiel. De stoffen worden getest en beoordeeld opdat ze vrij zijn van schadelijke chemicaliën of pesticiden.

Ze gebruikt alleen stoffen die geschikt zijn voor baby's. Alle producten worden met veel zorg en aandacht gemaakt zodat ze zo veilig mogelijk zijn! Volg Ma-ciel kidslifestyle op insta, leuk om te zien hoe ze werkt en wat ze maakt!

ma-ciel.nl


'BabyBund' met geluksbonen van Kop op!

Het verhaal achter 'Kop op!' is een heftig maar mooi verhaal over positiviteit en dankbaarheid. Wij worden in ieder geval heel blij van de groei en bloei kado’s van 'Kop op!'. Jullie ook? In sommige kadosets zitten de geluksbonen. Is er al een ouder kindje in het gezin? Dan is het heel leuk om samen de bonen te poten, te verzorgen en te volgen hoe het groeit.

De bedenker van deze prachtige serie groei kado’ s is Chantal. Zij is in de afgelopen 10 jaar tot driemaal toe geconfronteerd geweest met kanker. De laatste keer was in oktober 2017. Na een periode van operatie en herstel realiseerde Chantal zich dat dìt het moment was om vooruit te kijken en te doen waar je blij van wordt. Recht je rug - kop op - en ga doen wat je altijd al hebt willen doen!

Tijdens haar herstel kreeg zij een heel lief kadootje: bloemzaadjes. De boodschap daarbij bestond uit het volgende: zaai voor je operatie deze bloemzaadjes. Wanneer je de pittige periode na de operatie door bent, zullen de zaadjes mooie bloemen geworden zijn. Realiseer je dan waar je staat en wat je achter je kunt laten. Toen de bloemen daadwerkelijk in bloei stonden, ontstond er een grote glimlach en een gevoel van dankbaarheid. Dit is het perfecte kado wat je iemand kunt geven! Op deze manier zijn de bijzondere concepten van Chantal ontstaan. Kop op! staat niet alleen voor het verhaal van Chantal, maar ook voor het zaadje welke ontkiemt en zijn kopje boven de aarde steekt. Het staat voor positiviteit en dankbaarheid. Voor wie je bent in je puurste vorm. Hoe mooi is dat? Heel bijzonder om samen met de 'BabyBund' kado te geven voor een geboorte. Met liefde en aandacht en geduld groeien het plantje en de baby. Tip: Super leuk om Chantal te volgen met 'Kop op!' op insta!

kop-op.nl


'BabyBund' met de Bibs speen

Samen met het 'BabyBund' Certificaat voor een groenere toekomst bieden wij de Bibs speen met retro look aan. De Bibs spenen bestaan al bijna 50 jaar. Dit Deense bedrijf maakt de beste fopspeentjes. Ze zijn gemaakt van 100% natuurlijk ­rubber en zijn BPA en PVC vrij. De Bips speen is fluweelzacht en flexibel. Hun bekende ronde vorm is zo ontworpen dat het schildje van de fopspeen van de huid af staat zodat het de huid van je baby’tje of kleuter niet irriteert of schuurt!